Zupy
Przepisy na zupy z wykorzystaniem mięsa znajdują się właśnie w tej części bloga. Są tu gulasze, zupy-kremy i buliony oraz wywary. Wiele z nich jest doskonałą bazą do sosu oraz dań mięsnych. Taka podstawa daje o niebo lepszy efekt niż gotowanie na wodzie, ale niestety, wymaga przygotowań. Dlatego warto przygotować większą ilość bulionu i zamrozić, aby mieć na czarna godzinę. Zupy z mięsem można też traktować jako osobne danie i jeść na obiad oraz kolację. Wartościowe w białko mięso połączenie z jarzynami w gorącym daniu to gwarancja sukcesu każdego przyjęcia. Zupy z mięsem są też świetnym pomysłem jeśli na przygotowanie posiłku jest mało czasu. Są sycące, smaczne i bogate w wartości odżywcze. No i my, Polacy uwielbiamy zupy. Jemy ich najwięcej w Europie. Zatem nie przestawajmy, ale szukajmy ciekawych połączeń i próbujmy wykorzystywać mięso w zupach.