Mięsne przekąski
Przekąski to miejsce na blogu, gdzie pojawiają się przepisy na startery, przystawki, przekąski z mięsa i podrobów. Jest tu wiele ciekawych przepisów na małe porcje, które świetnie sprawdzą się na lekką kolację, spontaniczne przyjęcie, dużą imprezę oraz towarzyskie spotkanie. Do tego typu przepisów używam, tak samo jak w przypadku dań i zup, mięs różnego gatunku - wołowiny, wieprzowiny, drobiu, jagnięciny i cielęciny. Takie przekąski są często bardziej pracochłonne niż duże dania jednogarnkowe, ale efekt jest równie spektakularny. Jeśli tylko smak idzie w parze z formą, sukces gwarantowany. Zachęcam do spróbowania nowych przekąsek i urozmaicenia każdej imprezy ciekawymi przekąskami. Paluszkom i chipsom mówimy stanowcze Nie!
Grillowane greckie klopsiki z fetą
Kanapka z pastą z bobu, szynką i papryczką padrón
Tarta z białą kiełbaską na orzechowym spodzie
Terrina wieprzowa z orzechami włoskimi
Jaja faszerowane białą kiełbaską
Pancakes z boczkiem i jabłkami
Przekąska na sylwestra – grzanki z mozzarellą, bresaolą i persymoną
Przekąska na sylwestra – roladki z prosciutto crudo, kozim serkiem i daktylami
Przekąska na sylwestra – paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem i posypkami
Obwarzanek krakowski z jajecznicą i kiełbaską z daniela na śniadanie
Croque Madame czyli tost francuski z indykiem i jajkiem
Sałatka z chorizo, bakłażanem i papryczką padrón
Sałatka z bobem, boczkiem, ziemniakami i serem bałkańskim
Orzeźwiająca sałatka z bobem, cukinią i prosciutto
- 1
- 2
- 3
- …
- 6
- Next Page »