Meatmyday.pl

Blog o mięsie - przepisy, informacje, dobre rady

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Dania główne
    • Dania z wołowiny
    • Dania z wieprzowiny
    • Dania z drobiu
  • Zupy
  • Dodatki
  • Przekąski
    • Przekąski z drobiu
    • Przekąski z wieprzowiny
    • Przekąski z wołowiny
  • Do pieczywa
  • Ekstra
    • Encyklopedia mięs
    • Podróże
  • Kontakt/Współpraca
You are here: Home / Dania główne / Polędwica wieprzowa faszerowana szpinakiem i chorizo

Dania główne Dania z wieprzowiny

Polędwica wieprzowa faszerowana szpinakiem i chorizo

Polędwica nadziewana chorizo

Polędwica nadziewana chorizo

Polędwica wieprzowa to łatwe mięso. Bardzo łatwo ją dostać i przyrządzić. Czego chcieć więcej? Pozostaje tylko próbować polędwicę w różnych odsłonach, a ponieważ to wdzięczny materiał to ryzyko błędu jest bardzo niewielkie.

Jedna złota rada – nie wolno polędwicy przesuszyć, bo będzie wówczas twarda i jałowa. Przygotowując mięso wieprzowe należy pamiętać o tym, żeby poddać je obróbce termicznej w temperaturze o wysokości co najmniej 160’C.

Zapisz Drukuj
Polędwica wieprzowa faszerowana szpinakiem i chorizo
Autor: Ola Kasińska
Czas przygotowania:  10 min
Czas gotowania:  35 min
Całkowity czas:  45 min
 
Składniki
  • 1 polędwiczka wieprzowa (najlepiej QAFP)
  • 1 opakowanie świeżego szpinaku
  • 1 opakowanie sera mozzarella
  • 10 dag chorizo
  • 1 cebulka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • bułka tarta
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie
  1. Cebulkę i czosnek podsmaż na maśle z solą i pieprzem. Dodaj umyty szpinak. Duś ok. 10 minut. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Polędwiczkę natnij wzdłuż, ale nie do końca. Następnie rozbij tłuczkiem uważając aby nie zrobić dziur i zachowując jednolitą grubość mięsa.
  3. Na mięso nałóż szpinak, plastry mozzarelli i chorizo. Zawiń delikatnie jednocześnie owijaj bawełnianym sznurkiem. Obtocz w bułce tartej i piecz ok. 15 minut w temperaturze 160°C. Zwiększ temperaturę i piecz 20 minut w temperaturze 130°C.
3.3.3077

 


Leave a Comment

« Cytrynowy krem z ziołowymi pulpetami
Tarta z boczkiem, gruszką i gorgonzolą »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:  

O mnie

Gotuję z pasją, dla zabawy i zdrowego jedzenia, a mięso to podstawa mojej kuchni, do której zapraszam wszystkich fanów wszelkich dań z jego wykorzystaniem. Ale moja kuchnia to nie tylko gotowanie. To także zdobywanie wiedzy i dzielenie się nią. Chcecie trochę?

Mój Instagram

    marzec 2023
    P W Ś C P S N
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
    « gru    
    Curry z wieprzowiną i dynią

    Curry panang z wieprzowiną

    Klopsiki z ziołowym sosem

    Klopsiki z orzeźwiającym sosem

    Czerwone curry z kurczakiem - danie główne z kurczakiem

    Czerwone curry z kurczakiem

    Sprawdź dania ze składnikami

    boczek Boże Narodzenie burger cebula chorizo cielęcina drób dynia fasola grill grzyby indyk jabłka kanapka kapusta karczek kiełbasa kurczak makaron mięso musztarda orzechy papryka pastrami pasztet pieczarki polędwica wieprzowa pomidory prosciutto przekąska pâté ricotta sałata sałatka schab ser sos szynka szynka parmeńska wieprzowina wino wołowina zioła zupa Święta

    Polecamy

    Blur Body Lounge - Endermologia Alliance LPG

    Copyright © 2023 · MeatMyDay.pl

    Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in