To mięso nie daje o sobie zapomnieć. Właściwie to od klasycznej kanapki powinno się zaczynać przygodę z nim. Jak ona wygląda? Sprawdźcie sami.
Klasyk z pastrami to istny minimalizm – mięso, chleb, musztarda. A do przegryzienia ogórek. Ot i cała filozofia, ale smak… nie do podrobienia. Spróbujcie. Taką kanapkę serwowałam wraz z Pastrami Deli na Najedzeni Fest w Krakowie pod hotelem FORUM. Kolejka nie miała końca, a mnóstwo osób wracało po dokładkę. Taka jest magia klasycznego pastrami.
Mając naparowane, ciepłe i bardzo miękkie mięso jesteście zachwycić gości czymś, czego jeszcze nie jedli. Obłędnie smaczne, pikantne, ostre, słodkie – wszystkie te smaki przenikają się w jednej prostej kanapce.
- pieczywo żytnie
- pastrami
- musztarda miodowa
- musztarda francuska
- ogórek kiszony
- Musztardy wymieszaj w stosunku 1:1.
- Mięso przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po półgodzinnym odpoczynku pokrój na średniej grubości plastry.
- Chleb pokrój na kromki. Każdą z nich posmaruj mixem musztard. Na jednej ułóż mięso i nakryj posmarowaną od spodu kromką pieczywa. Podawaj z ogórkiem.
Dodaj komentarz