Meatmyday.pl

Blog o mięsie - przepisy, informacje, dobre rady

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Dania główne
    • Dania z wołowiny
    • Dania z wieprzowiny
    • Dania z drobiu
  • Zupy
  • Dodatki
  • Przekąski
    • Przekąski z drobiu
    • Przekąski z wieprzowiny
    • Przekąski z wołowiny
  • Do pieczywa
  • Ekstra
    • Encyklopedia mięs
    • Podróże
  • Kontakt/Współpraca
You are here: Home / Przekąski / Przekąski z wołowiny / Pastrami – kanapka klasyczna

Przekąski z wołowiny

Pastrami – kanapka klasyczna

Pastrami klasyczne

Pastrami klasyczne

To mięso nie daje o sobie zapomnieć. Właściwie to od klasycznej kanapki powinno się zaczynać przygodę z nim. Jak ona wygląda? Sprawdźcie sami.

Klasyk z pastrami to istny minimalizm – mięso, chleb, musztarda. A do przegryzienia ogórek. Ot i cała filozofia, ale smak… nie do podrobienia. Spróbujcie. Taką kanapkę serwowałam wraz z Pastrami Deli na Najedzeni Fest w Krakowie pod hotelem FORUM. Kolejka nie miała końca, a mnóstwo osób wracało po dokładkę. Taka jest magia klasycznego pastrami.

Mając naparowane, ciepłe i bardzo miękkie mięso jesteście zachwycić gości czymś, czego jeszcze nie jedli. Obłędnie smaczne, pikantne, ostre, słodkie – wszystkie te smaki przenikają się w jednej prostej kanapce.

Zapisz Drukuj
Pastrami – klasyczna kanapka
Autor: Ola Krasińska
 
Składniki
  • pieczywo żytnie
  • pastrami
  • musztarda miodowa
  • musztarda francuska
  • ogórek kiszony
Przygotowanie
  1. Musztardy wymieszaj w stosunku 1:1.
  2. Mięso przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po półgodzinnym odpoczynku pokrój na średniej grubości plastry.
  3. Chleb pokrój na kromki. Każdą z nich posmaruj mixem musztard. Na jednej ułóż mięso i nakryj posmarowaną od spodu kromką pieczywa. Podawaj z ogórkiem.
3.4.3177

 

Pastrami - kanapka klasyk

Pastrami – kanapka klasyk


Leave a Comment

« Caponata z makaronem i salami Milano
Pappardelle i polędwiczka wieprzowa z pesto i szynką parmeńską »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:  

O mnie

Gotuję z pasją, dla zabawy i zdrowego jedzenia, a mięso to podstawa mojej kuchni, do której zapraszam wszystkich fanów wszelkich dań z jego wykorzystaniem. Ale moja kuchnia to nie tylko gotowanie. To także zdobywanie wiedzy i dzielenie się nią. Chcecie trochę?

Mój Instagram

    czerwiec 2023
    P W Ś C P S N
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
    « gru    
    Chude mięso - polędwica

    Chude mięso – 5 rad jak to zrobić

    Sałatka z dynią, soczewicą i polędwiczką dukkah

    Sałatka z soczewicą, pieczoną dynią i polędwicą dukkah

    Terrina wieprzowa z orzechami włoskimi

    Terrina wieprzowa z orzechami włoskimi

    Sprawdź dania ze składnikami

    boczek Boże Narodzenie burger cebula chorizo cielęcina drób dynia fasola grill grzyby indyk jabłka kanapka kapusta karczek kiełbasa kurczak makaron mięso musztarda orzechy papryka pastrami pasztet pieczarki polędwica wieprzowa pomidory prosciutto przekąska pâté ricotta sałata sałatka schab ser sos szynka szynka parmeńska wieprzowina wino wołowina zioła zupa Święta

    Polecamy

    Blur Body Lounge - Endermologia Alliance LPG

    Copyright © 2023 · MeatMyDay.pl

    Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in