Meatmyday.pl

Blog o mięsie - przepisy, informacje, dobre rady

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Dania główne
    • Dania z wołowiny
    • Dania z wieprzowiny
    • Dania z drobiu
  • Zupy
  • Dodatki
  • Przekąski
    • Przekąski z drobiu
    • Przekąski z wieprzowiny
    • Przekąski z wołowiny
  • Do pieczywa
  • Ekstra
    • Encyklopedia mięs
    • Podróże
  • Kontakt/Współpraca
You are here: Home / Przekąski / Pastrami Hash

Przekąski Przekąski z wołowiny

Pastrami Hash

Pastrami hash

Pastrami Hash

To danie to istny bałagan, ale smakuje perfekcyjnie. Macie inne składniki? Super, wrzućcie je na patelnię i przekonajcie się, jak ten wyjątkowy mostek świetnie współgra z warzywami.

Zostało mi trochę nieregularnych kawałków mięsa, które nie wyglądały wyjściowo. Musiałam coś z nimi zrobić i postanowiłam przetestować je w bardzo prostym daniu, którego nazwa mówi sama za siebie. Hash czyli siekanina – wszystkie składniki wędrują pod ostry nóż i gotowe. Obsmażamy, doprawiamy i voila!
Aha, jeszcze jajko sadzone na wierzch. Nadchodzi weekend, zatem jeśli macie skrawki pastrami, zaszalejcie i przygotujcie fajne śniadanie. Może być też obiad, albo kolacja. Co kto woli.

Zapisz Drukuj
Pastrami hash
Czas przygotowania:  10 min
Czas gotowania:  20 min
Całkowity czas:  30 min
 
Składniki
  • kilka plastrów pastrami
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 1 papryka
  • cebulka dymka ze szczypiorkiem
  • sól
  • pieprz
  • wędzona papryka w proszku
  • przyprawa do ziemniaków
  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju ryżowego
Przygotowanie
  1. Ziemniaki obierz i ugotuj al dente. Po lekkim ostygnięciu pokrój je w kostkę i podsmaż na złoto na maśle. Dodaj sól i przyprawę. Zdejmij z patelni.
  2. Na patelnię wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną cebulkę. Zdejmij z patelni.
  3. Na czystej patelni z odrobiną oleju ryżowego posmaż pokrojony w słupki pastrami.
  4. Dodaj uprzednio obsmażone warzywa i zostaw całość na patelni jeszcze na kilka minut na małym ogniu.
  5. Na innej patelni usmaż jajka. Posyp je pieprzem i solą. Pilnuj, aby z wierzchu były delikatnie płynne. Przełóż na patelnię z daniem. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem.
3.5.3208

 

Pastrami hash

Pastrami Hash

Pastrami hash z jajkiem

Pastrami Hash z jajkiem

 


1 Comment

« Muffinki z batatów i boczku
Awokado zapiekane z jajkami i chipsami parmeńskimi »

Trackbacks

  1. Warsztaty: Mięso i Wino - Pole do popisu - Pojedzone pisze:
    14 września, 2016 o 7:03 am

    […] proste, szybkie i ładną prezencją. Swoją drogą robiłem kiedyś coś podobnego z przepisu od Meat My Day, tylko w oparciu o normalne ziemniaki, więc nie byłem całkiem zielony w tym temacie. Jednak tym […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:  

O mnie

Gotuję z pasją, dla zabawy i zdrowego jedzenia, a mięso to podstawa mojej kuchni, do której zapraszam wszystkich fanów wszelkich dań z jego wykorzystaniem. Ale moja kuchnia to nie tylko gotowanie. To także zdobywanie wiedzy i dzielenie się nią. Chcecie trochę?

Mój Instagram

    maj 2022
    P W Ś C P S N
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
    « gru    
    Kanapka Cezara

    Kanapka Cezara z maślanym kurczakiem

    Stek z antrykotu z masłem truflowym

    Stek z masłem truflowym

    Sos ze świeżej żurawiny

    Sos ze świeżej żurawiny

    Sprawdź dania ze składnikami

    boczek Boże Narodzenie burger cebula chorizo cielęcina drób dynia fasola grill grzyby indyk jabłka kanapka kapusta karczek kiełbasa kurczak makaron mięso musztarda orzechy papryka pastrami pasztet pieczarki polędwica wieprzowa pomidory prosciutto przekąska pâté ricotta sałata sałatka schab ser sos szynka szynka parmeńska wieprzowina wino wołowina zioła zupa Święta

    Polecamy

    Blur Body Lounge - Endermologia Alliance LPG

    Copyright © 2022 · MeatMyDay.pl

    Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in