To danie to istny bałagan, ale smakuje perfekcyjnie. Macie inne składniki? Super, wrzućcie je na patelnię i przekonajcie się, jak ten wyjątkowy mostek świetnie współgra z warzywami.
Zostało mi trochę nieregularnych kawałków mięsa, które nie wyglądały wyjściowo. Musiałam coś z nimi zrobić i postanowiłam przetestować je w bardzo prostym daniu, którego nazwa mówi sama za siebie. Hash czyli siekanina – wszystkie składniki wędrują pod ostry nóż i gotowe. Obsmażamy, doprawiamy i voila!
Aha, jeszcze jajko sadzone na wierzch. Nadchodzi weekend, zatem jeśli macie skrawki pastrami, zaszalejcie i przygotujcie fajne śniadanie. Może być też obiad, albo kolacja. Co kto woli.
- kilka plastrów pastrami
- 4 ugotowane ziemniaki
- 1 papryka
- cebulka dymka ze szczypiorkiem
- sól
- pieprz
- wędzona papryka w proszku
- przyprawa do ziemniaków
- 2 jajka
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju ryżowego
- Ziemniaki obierz i ugotuj al dente. Po lekkim ostygnięciu pokrój je w kostkę i podsmaż na złoto na maśle. Dodaj sól i przyprawę. Zdejmij z patelni.
- Na patelnię wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną cebulkę. Zdejmij z patelni.
- Na czystej patelni z odrobiną oleju ryżowego posmaż pokrojony w słupki pastrami.
- Dodaj uprzednio obsmażone warzywa i zostaw całość na patelni jeszcze na kilka minut na małym ogniu.
- Na innej patelni usmaż jajka. Posyp je pieprzem i solą. Pilnuj, aby z wierzchu były delikatnie płynne. Przełóż na patelnię z daniem. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem.
[…] proste, szybkie i ładną prezencją. Swoją drogą robiłem kiedyś coś podobnego z przepisu od Meat My Day, tylko w oparciu o normalne ziemniaki, więc nie byłem całkiem zielony w tym temacie. Jednak tym […]