Meatmyday.pl

Blog o mięsie - przepisy, informacje, dobre rady

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Dania główne
    • Dania z wołowiny
    • Dania z wieprzowiny
    • Dania z drobiu
  • Zupy
  • Dodatki
  • Przekąski
    • Przekąski z drobiu
    • Przekąski z wieprzowiny
    • Przekąski z wołowiny
  • Do pieczywa
  • Ekstra
    • Encyklopedia mięs
    • Podróże
  • Kontakt/Współpraca
You are here: Home / Przekąski / Pastrami i chutney cebulowy – kanapka

Przekąski Przekąski z wołowiny

Pastrami i chutney cebulowy – kanapka

 Kanapka pastrami i chutney z czerwonej cebuli


Kanapka pastrami i chutney z czerwonej cebuli

 

O pastrami pisałam już wielokrotnie, ale wiecie, to produkt tak znakomity, że nie można przestać z nim eksperymentować. Punktem wyjścia w tych próbach były kanapki, które ewoluowały w inne formy, równie ciekawe i smaczne. Wszystkie możecie zobaczyć tutaj.

Kto zna pastrami ten wie, że to kawał mięcha, które przeszło całkiem niezły proces obróbki. Ten pomijany zwykle na zakupach (hmmmm, co z niego zrobić?) kawałek mostka wołowego po wielu zabiegach, takich jak marynowanie, wędzenie, gotowanie na parze staje się istnym cudem świata na talerzu. No i otwiera kolejne pola do popisu dla szefów kuchni i wszystkich meatloversów 😉

Pastrami to zarówno dobra baza (kanapki, hash), jak i dodatek do dań (pizza, przekąski). Nadaje się do jedzenia na ciepło, jak i na zimno, ale zdecydowanie bardziej polecam ciepłe, bo lepiej pokazuje swoją strukturę, miękkość i aromat. Więcej o tajnikach pastrami znajdziecie tutaj.

 Kanapka pastrami i chutney z czerwonej cebuli


Kanapka pastrami i chutney z czerwonej cebuli

To prawdziwe pastrami z Nowego Jorku jeszcze przede mną, ale śmiało mogę polecić wam to od Pastrami Deli. Wiem, jaką drogę przechodzi to mięso, wielokrotnie z nim pracowałam i nigdy mnie nie zawiodło. Na imprezach Najedzeni Fest nakroiłam setki plastrów i złożyłam kolejne setki kanapek. Podczas ostatniej edycji też serwowaliśmy je z chutneyem cebulowym, który gotowałam kilka dni, tyle tego było. Kanapka okazała się strzałem w dziesiątkę, dlatego dla wszystkich tych, którzy próbowali i nie mogą zapomnieć tego smaku oraz dla tych, którzy nie próbowali, ale już im cieknie ślinka na samą myśl, przygotowałam przepis.

Zapisz Drukuj
Pastrami i chutney cebulowy - kanapka
Autor: Ola Krasińska
 
Składniki
  • kilka kromek chleba żytniego
  • sporo plastrów naparowanego, ciepłego pastrami
  • musztarda Dijon
  • musztarda francuska
  • krem z gorczycy z miodem
  • chutney cebulowy z tego przepisu
  • ogórek kiszony jako dodatek
Przygotowanie
  1. W misce wymieszaj krem z gorczycy z miodem wraz z musztardą Dijon w równych proporcjach.
  2. Posmaruj mieszanką kromkę, ułóż niej plastry pastrami i nałóż sporą porcję chutneya cebulowego.
  3. Drugą kromkę posmaruj musztardą francuską i nakryj nią kanapkę posmarowaną stroną do dołu.
  4. Jedz ze smakiem zagryzając kiszonym ogórkiem.
3.5.3208

 

 


Leave a Comment

« Paluszki z szynką szwarcwaldzką i minifondue
Sałatka z brzoskwiniami, mozzarellą i prosciutto »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Oceń przepis:  

O mnie

Gotuję z pasją, dla zabawy i zdrowego jedzenia, a mięso to podstawa mojej kuchni, do której zapraszam wszystkich fanów wszelkich dań z jego wykorzystaniem. Ale moja kuchnia to nie tylko gotowanie. To także zdobywanie wiedzy i dzielenie się nią. Chcecie trochę?

Mój Instagram

    Kwiecień 2021
    P W Ś C P S N
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
    « Gru    
    Boeuf Stroganow

    Boeuf Stroganow

    Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami

    Wołowy tatar klasyczny z dodatkami

    Pieczarki portobello nadziewane mięsem, serem i ziołami

    Pieczarki portobello nadziewane mięsem, serem i ziołami

    Sprawdź dania ze składnikami

    boczek Boże Narodzenie burger cebula chorizo cielęcina drób dynia fasola grill grzyby indyk jabłka kanapka kapusta karczek kiełbasa kurczak makaron mięso musztarda orzechy papryka pastrami pasztet pieczarki polędwica wieprzowa pomidory prosciutto przekąska pâté ricotta sałata sałatka schab ser sos szynka szynka parmeńska wieprzowina wino wołowina zioła zupa Święta

    Copyright © 2021 · MeatMyDay.pl

    Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in