Meatmyday.pl

Blog o mięsie - przepisy, informacje, dobre rady

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Dania główne
    • Dania z wołowiny
    • Dania z wieprzowiny
    • Dania z drobiu
  • Zupy
  • Dodatki
  • Przekąski
    • Przekąski z drobiu
    • Przekąski z wieprzowiny
    • Przekąski z wołowiny
  • Do pieczywa
  • Ekstra
    • Encyklopedia mięs
    • Podróże
  • Kontakt/Współpraca
You are here: Home / Przekąski / Pastrami burger z cielęciną

Przekąski Przekąski z wołowiny

Pastrami burger z cielęciną

Pastrami burger z cielęciną

Pastrami burger z cielęciną

Pastrami powraca w wielkim stylu! Tym razem pojawia się w burgerze z plastrem delikatnej cielęciny i chutneyem z czerwonej cebuli oraz słodkim sosem musztardowym.

Weekend coraz bliżej i mimo, że jest piątek 13tego warto powziąć kulinarne wyzwanie, jakim jest niecodzienny burger z pastrami od Pastrami Deli. Wiecie już, że uwielbiam ten kawałek mięsa, przyprawiony bogatą mieszanką ziół i przypraw nadających mu niepowtarzalny smak. Aby doprowadzić mięso do idealnego stanu, w którym osiąga wspaniałą miękkość i kruchość, należy 'parować’ je około 3 godzin. Należy zadbać też, aby marynata utrzymała się na mięsie, bo to w niej zawarte jest najwięcej smaku.

Do burgera wykorzystałam też delikatną cielęcinę i słodki sos musztardowy oraz kwaśne, kiszone ogórki i roszponkę. Chutney z czerwonej cebuli z tego przepisu uwieńczył dzieło i burger okazał się naprawdę perfekcyjny dzięki uzupełniającym się smakom i teksturom. Postarajcie się, żeby mięso było bardzo ciepłe i jeśli możecie, podpieczcie delikatnie bułki. Ogórki i sos natomiast mocno schłodźcie w lodówce, a będą fajnym kontrastem dla całej reszty.

Zapisz Drukuj
Pastrami burger z cielęciną
Autor: Ola Krasińska
 
Składniki
  • pastrami
  • plastry cielęciny o grubości ok. 5mm
  • kajzerki
  • musztarda miodowa
  • musztarda francuska
  • roszponka
  • ogórki kiszone
  • chutney z czerwonej cebuli
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie
  1. W miseczce wymieszaj musztardy.
  2. Ogórki pokrój w plastry.
  3. Przygotuj chutney z czerwonej cebuli.
  4. Plastry cielęciny dopraw solą i pieprzem. Smaż na maśle z każdej strony po 3 minuty.
  5. Naparowane, ciepłe pastrami pokrój w plastry.
  6. Bułki przekrój. Na każdej układaj umytą i osuszoną roszponkę, cielęcinę, plastry pastrami. Dodaj sos musztardowy i plastry ogórka. Dodaj chutney i nakryj drugą połową bułki.
3.5.3208

 

 


Leave a Comment

« Golonka z indyka pieczona w cydrze
Mus brzoskwiniowy do mięs »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:  

O mnie

Gotuję z pasją, dla zabawy i zdrowego jedzenia, a mięso to podstawa mojej kuchni, do której zapraszam wszystkich fanów wszelkich dań z jego wykorzystaniem. Ale moja kuchnia to nie tylko gotowanie. To także zdobywanie wiedzy i dzielenie się nią. Chcecie trochę?

Mój Instagram

    czerwiec 2023
    P W Ś C P S N
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
    « gru    
    Udko perliczki z musem

    Perliczka pieczona z morelami

    Makaron z kurczakiem, dynią, kurkami

    Jesienny makaron z kurczakiem, dynią i kurkami

    Sałatka rukola, brzoskwinie, szynka, mozzarella

    Sałatka z brzoskwiniami, mozzarellą i prosciutto

    Sprawdź dania ze składnikami

    boczek Boże Narodzenie burger cebula chorizo cielęcina drób dynia fasola grill grzyby indyk jabłka kanapka kapusta karczek kiełbasa kurczak makaron mięso musztarda orzechy papryka pastrami pasztet pieczarki polędwica wieprzowa pomidory prosciutto przekąska pâté ricotta sałata sałatka schab ser sos szynka szynka parmeńska wieprzowina wino wołowina zioła zupa Święta

    Polecamy

    Blur Body Lounge - Endermologia Alliance LPG

    Copyright © 2023 · MeatMyDay.pl

    Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in