Meatmyday.pl

Blog o mięsie - przepisy, informacje, dobre rady

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Dania główne
    • Dania z wołowiny
    • Dania z wieprzowiny
    • Dania z drobiu
  • Zupy
  • Dodatki
  • Przekąski
    • Przekąski z drobiu
    • Przekąski z wieprzowiny
    • Przekąski z wołowiny
  • Do pieczywa
  • Ekstra
    • Encyklopedia mięs
    • Podróże
  • Kontakt/Współpraca
You are here: Home / Przekąski / Pastrami bites – kanapeczki na raz

Przekąski Przekąski z wołowiny

Pastrami bites – kanapeczki na raz

Pastrami przekąska z brukselką i pure z kapusty

Pastrami bites – przekąska z brukselką i pure z kapusty

Macie gotowe, naparowane pastrami i chcecie przygotować małe przekąski na imprezę albo na niebanalną kolację? Zróbcie takie.

Mnie zostało kilka solidnych plasterków tego wyjątkowego mięsa od Pastrami Deli i nie mogłam oprzeć się pokusie wyczarowania z nich pięknych pastrami bites. Przy okazji zbliżały się pewne bardzo ważne dla mnie urodziny, więc przekąska miała szansę zabłysnąć tego wyjątkowego dnia.

Do jej wykonania wykorzystałam smażoną na maśle brukselkę i puree z czerwonej kapusty – warzyw, z którymi pastrami bardzo się lubi. Jeśli nie przepadacie za którymś ze składników, mimo wszystko nie rezygnujcie z niego, bo całość zamyka się w świetnym smaku i komponuje fantastycznie dzięki zróżnicowanym nutom, aromatom i teksturom.

To znakomita imprezowa przekąska. Nie dość, że zaskoczycie gości swoją kreatywnością to jeszcze dacie im możliwość posmakowania czegoś nowego, bo nie da się ukryć, że w Polsce o pastrami wciąż słyszało niewielu i są to głównie osoby mniej lub bardziej związane z gotowaniem. Wspólnie sprawmy, aby ten smak poznawało coraz więcej osób.

Zapisz Drukuj
Pastrami bites – kanapeczki na raz
Autor: Ola Krasińska
 
Składniki
  • kilka plasterków pastrami
  • kilka brukselek
  • szklanka posiekanej czerwonej kapusty
  • cukier trzcinowy
  • sól
  • sok z cytryny
  • musztarda francuska
  • kilka kromek chleba żytniego
  • łyżka masła
Przygotowanie
  1. Brukselkę ugotuj al dente z dodatkiem cukru i soli. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Następnie każdą brukselką przetnij w poprzek i obsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
  2. Kapustę ugotuj do miękkości (ok. 15 minut). Odcedź. Dopraw cukrem, solą i sokiem z cytryny. Kapusta zmieni kolor na różowy pod wpływem kwasku. Musisz uzyskać smak słodko-kwaśny. Całość zblenduj na gładką masę. Przełóż do szprycy lub woreczka z odciętym końcem.
  3. Chleb posmaruj cienko masłem i włóż do opiekacza. Po wyjęciu pokrój na mniejsze kawałki.
  4. Na każdą małą kromkę wyciskaj puree z czerwonej kapusty. Obok układaj musztardę. Na wykałaczkę nabij zwinięty plasterek pastrami i połówkę brukselki. Całość delikatnie wbijaj w kromkę posmarowaną pure i musztardą.
3.3.3077

 

Pastrami przekąska z brukselką i pure z kapusty

Pastrami przekąska z brukselką i pure z kapusty


Leave a Comment

« Pastrami w nowojorskiej kanapce Reuben
Jak mrozić mięso? »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:  

O mnie

Gotuję z pasją, dla zabawy i zdrowego jedzenia, a mięso to podstawa mojej kuchni, do której zapraszam wszystkich fanów wszelkich dań z jego wykorzystaniem. Ale moja kuchnia to nie tylko gotowanie. To także zdobywanie wiedzy i dzielenie się nią. Chcecie trochę?

Mój Instagram

    czerwiec 2023
    P W Ś C P S N
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
    « gru    
    Pâté z armaniakiem, pistacjami i wiśniami

    Pâté z armaniakiem, pistacjami i wiśniami

    Makaron soba z pieczonym boczkiem i pak-choy

    Makaron soba z pieczonym boczkiem i pak-choy

    Gulasz z pręgi wołowej

    Gulasz z pręgi wołowej

    Sprawdź dania ze składnikami

    boczek Boże Narodzenie burger cebula chorizo cielęcina drób dynia fasola grill grzyby indyk jabłka kanapka kapusta karczek kiełbasa kurczak makaron mięso musztarda orzechy papryka pastrami pasztet pieczarki polędwica wieprzowa pomidory prosciutto przekąska pâté ricotta sałata sałatka schab ser sos szynka szynka parmeńska wieprzowina wino wołowina zioła zupa Święta

    Polecamy

    Blur Body Lounge - Endermologia Alliance LPG

    Copyright © 2023 · MeatMyDay.pl

    Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in