Meatmyday.pl

Blog o mięsie - przepisy, informacje, dobre rady

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Dania główne
    • Dania z wołowiny
    • Dania z wieprzowiny
    • Dania z drobiu
  • Zupy
  • Dodatki
  • Przekąski
    • Przekąski z drobiu
    • Przekąski z wieprzowiny
    • Przekąski z wołowiny
  • Do pieczywa
  • Ekstra
    • Encyklopedia mięs
    • Podróże
  • Kontakt/Współpraca
You are here: Home / Dodatki / Mus brzoskwiniowy do mięs

Dodatki

Mus brzoskwiniowy do mięs

Brzoskwiniowy mus

Brzoskwiniowy mus

Ten mus z powodzeniem można wykorzystywać jako dodatek do mięs lub jako marynatę, np. do kurczaka. Sprawia, że mięso jest supersoczyste, delikatne i wspaniale się piecze nabierając słodkiego smaku.

Ten sos przygotowałam z brzoskwiń z puszki oraz wielu aromatycznych przypraw i warzyw, które nadały mu charakteru. Postanowiłam wykorzystać go na dwa sposoby. Akurat miałam kilka skrzydełek z kurczaka, które były przeznaczone do upieczenia. Odpowiednio nasolone posmarowałam grubą warstwą tego brzoskwiniowego musu i upiekłam. To, co mi zostało podałam jako sos do maczania mięsa.

Zapisz Drukuj
Mus brzoskwiniowy do mięs
Autor: Ola Krasińska
 
Składniki
  • 6 połówek brzoskwiń z puszki
  • 1 szalotka
  • ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 4 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki cukru demerara
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 3 łyżeczki sosu Worcestershire
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na gładką, gęstą masę.
  2. W razie potrzeby dodaj miód lub sos sojowy.
  3. Używaj jako marynatę lub dodatek do mięs.
3.5.3208

 

Mus brzoskwiniowy

Mus brzoskwiniowy

 


Leave a Comment

« Pastrami burger z cielęciną
Udka kurczaka pieczone z sezamem »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:  

O mnie

Gotuję z pasją, dla zabawy i zdrowego jedzenia, a mięso to podstawa mojej kuchni, do której zapraszam wszystkich fanów wszelkich dań z jego wykorzystaniem. Ale moja kuchnia to nie tylko gotowanie. To także zdobywanie wiedzy i dzielenie się nią. Chcecie trochę?

Mój Instagram

    marzec 2023
    P W Ś C P S N
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
    « gru    
    Szaszłyki z kurczaka i ananasa na grill

    Miniszaszłyki drobiowe z sosem miętowo-cytrynowym na grilla

    Pizza biała z karczochami, szynką i parmezanem

    Pizza z białym sosem, karczochami, szynką i parmezanem

    Pappardellez polędwiczką wieprzową owijaną w szynkę parmeńską

    Pappardelle i polędwiczka wieprzowa z pesto i szynką parmeńską

    Sprawdź dania ze składnikami

    boczek Boże Narodzenie burger cebula chorizo cielęcina drób dynia fasola grill grzyby indyk jabłka kanapka kapusta karczek kiełbasa kurczak makaron mięso musztarda orzechy papryka pastrami pasztet pieczarki polędwica wieprzowa pomidory prosciutto przekąska pâté ricotta sałata sałatka schab ser sos szynka szynka parmeńska wieprzowina wino wołowina zioła zupa Święta

    Polecamy

    Blur Body Lounge - Endermologia Alliance LPG

    Copyright © 2023 · MeatMyDay.pl

    Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in