Meatmyday.pl

Blog o mięsie - przepisy, informacje, dobre rady

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Dania główne
    • Dania z wołowiny
    • Dania z wieprzowiny
    • Dania z drobiu
  • Zupy
  • Dodatki
  • Przekąski
    • Przekąski z drobiu
    • Przekąski z wieprzowiny
    • Przekąski z wołowiny
  • Do pieczywa
  • Ekstra
    • Encyklopedia mięs
    • Podróże
  • Kontakt/Współpraca
You are here: Home / Przekąski / Kanapka z pastrami i sosem musztardowym

Przekąski Przekąski z wołowiny

Kanapka z pastrami i sosem musztardowym

Miniburger z podwójnym pastrami i sosem musztardowym

Kanapka z podwójnym pastrami i sosem musztardowym

Wiosna nadeszła, ale z nowalijkami jeszcze postępujcie ostrożnie. Na tę ostatnią prostą do prawdziwego sezonu letniego polecam jako dodatki kiszonki, które wzmacniają smak potraw, ale i odporność.

Ciepłe popołudnia skłaniają do częstych wypraw za miasto albo do miasta. Siedzenie w domu nie jest nam już do niczego potrzebne. Ale żeby podczas tych wypraw nie czuć głodu spróbujcie zrobić pyszne kanapki i zabrać je ze sobą. Ostatnio tak sobie pomyślałam, że przecież nie muszą to być po raz kolejny zwykłe kanapki. Można je przecież urozmaicić i zapakować do woreczków, a potem zjeść na lunch albo późne śniadanie. Co prawda z wycieczkami kojarzą mi się wyłącznie moje ulubione bułki z szynką, serem, majonezem i sałatą, ale ileż można? 😉

Jeśli chcecie, aby podróżna przekąska była bardziej sycąca dodajcie do niej więcej mięsa rezygnując z wędlin. Spróbujcie z pastrami, które sprawdzi się doskonale na ciepło, jak i na zimno. Żeby kanapka była jeszcze bardziej przyjemna, zadbałam o chrupiące elementy – świeżą, czerwoną kapustę i rzodkiewki oraz sos z granulkami gorczycy i kosteczkami szalotki. Puśćcie wodze fantazji i bawcie się dobrze komponując swoje kanapki, małe burgery albo wrapy na wyprawy albo do pracy. Pamiętajcie, żeby łączyć struktury, gęstości i różnorodne smaki.

Zapisz Drukuj
Podwójny miniburger z pastrami i sosem musztardowym
Autor: Ola Krasińska
Czas przygotowania:  10 min
Czas gotowania:  10 min
Całkowity czas:  20 min
 
Składniki
  • małe bułki do hamburgerów
  • ugotowane na parze pastrami pokrojone w plastry
  • kiszona kapusta
  • czerwona kapusta
  • rzodkiewka
Sos
  • 1 drobno posiekana szalotka
  • 3 łyżeczki musztardy Dijon
  • 2 łyżeczki musztardy miodowej
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1,5 łyżeczki miodu
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie
Sos
  1. Składniki połączyć w miseczce i doprawić solą oraz pieprzem. Jeśli sos jest zbyt słodki można dodać musztardę dijon, a jeśli zbyt kwaśny dosłodzić miodem.
Kanapka
  1. Bułki przekroić na pół i dolną część posmarować sosem. Na nim ułożyć kilka plastrów ciepłego pastrami, garść posiekanej czerwonej kapusty, plastry rzodkiewki i garść kiszonej kapusty.
  2. Następnie położyć kilka plastrów ciepłego pastrami.
  3. Całość polać sosem i przykryć podpieczoną górną częścią bułki.
3.5.3208

Miniburger z podwójnym pastrami i sosem musztardowym

Miniburger z podwójnym pastrami i sosem musztardowym


Leave a Comment

« Makaron soba z pieczonym boczkiem i pak-choy
Wielkanoc – przepisy na śniadanie »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Oceń przepis:  

O mnie

Gotuję z pasją, dla zabawy i zdrowego jedzenia, a mięso to podstawa mojej kuchni, do której zapraszam wszystkich fanów wszelkich dań z jego wykorzystaniem. Ale moja kuchnia to nie tylko gotowanie. To także zdobywanie wiedzy i dzielenie się nią. Chcecie trochę?

Mój Instagram

    Styczeń 2021
    P W Ś C P S N
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    « Gru    
    Schab z morelami

    Schab faszerowany morelami i boczkiem

    Burrito z indykiem, ryżem i czarną fasolą

    Burrito z indykiem, ryżem i czarną fasolą

    Balijski gulasz z wieprzowiną i warzywami

    Balijski gulasz z wieprzowiną i warzywami

    Sprawdź dania ze składnikami

    boczek Boże Narodzenie burger cebula chorizo cielęcina drób dynia fasola grill grzyby indyk jabłka kanapka kapusta karczek kiełbasa kurczak makaron mięso musztarda orzechy papryka pastrami pasztet pieczarki polędwica wieprzowa pomidory prosciutto przekąska pâté ricotta sałata sałatka schab ser sos szynka szynka parmeńska wieprzowina wino wołowina zioła zupa Święta

    Copyright © 2021 · MeatMyDay.pl

    Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in