Meatmyday.pl

Blog o mięsie - przepisy, informacje, dobre rady

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Dania główne
    • Dania z wołowiny
    • Dania z wieprzowiny
    • Dania z drobiu
  • Zupy
  • Dodatki
  • Przekąski
    • Przekąski z drobiu
    • Przekąski z wieprzowiny
    • Przekąski z wołowiny
  • Do pieczywa
  • Ekstra
    • Encyklopedia mięs
    • Podróże
  • Kontakt/Współpraca

Encyklopedia mięs

Encyklopedia mięs to miejsce, gdzie opisane są różne gatunki i kawałki mięs - wołowiny, wieprzowiny, drobiu, dziczyzny. Przy każdym kawałku podane są informacje o sposobach przygotowywania, możliwości mrożenia oraz właściwościach. W opisie każdego kawałka uwzględnione są jego właściwości organoleptyczne - to pomaga podczas zakupów, bo wiadomo, jak powinno ono wyglądać. Każdy opis posiada zdjęcie danego kawałka mięsa. Często podczas zakupów wybierane są kawałki znane, takie jak karczek, schab, udka, piersi, skrzydełka. Czas zacząć zmieniać swoje przyzwyczajenia i próbować innych mięs. Może wyjść z nich wiele ciekawych dań. Zachęcam do próbowania nowych przepisów i rozwiązań. Każdy kawałek mięsa potrafi po odpowiednim przygotowaniu odwdzięczyć się na talerzu znakomitym smakiem i aromatem.

Ekstra Encyklopedia mięs

Pastrami idealne w 7 krokach

Pastrami idealne w 7 krokach

Ekstra Encyklopedia mięs

Perliczka (pantarka)

Perliczka (pantarka)

Ekstra Encyklopedia mięs

Polędwica wieprzowa

Polędwica wieprzowa

Ekstra Encyklopedia mięs

Pręga wołowa (goleń)

Pręga wołowa (goleń)

O mnie

Gotuję z pasją, dla zabawy i zdrowego jedzenia, a mięso to podstawa mojej kuchni, do której zapraszam wszystkich fanów wszelkich dań z jego wykorzystaniem. Ale moja kuchnia to nie tylko gotowanie. To także zdobywanie wiedzy i dzielenie się nią. Chcecie trochę?

Mój Instagram

    Luty 2021
    P W Ś C P S N
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    « Gru    
    Karaván Street Food - Budapeszt

    Gdzie jeść w Budapeszcie? Węgierski street food

    Szynka hiszpańska jamon iberico

    Przysmaki kuchni kanaryjskiej – jamón ibérico i chorizo de Teror

    Tarta z białą kiełbaską na orzechowym spodzie

    Tarta z białą kiełbaską na orzechowym spodzie

    Sprawdź dania ze składnikami

    boczek Boże Narodzenie burger cebula chorizo cielęcina drób dynia fasola grill grzyby indyk jabłka kanapka kapusta karczek kiełbasa kurczak makaron mięso musztarda orzechy papryka pastrami pasztet pieczarki polędwica wieprzowa pomidory prosciutto przekąska pâté ricotta sałata sałatka schab ser sos szynka szynka parmeńska wieprzowina wino wołowina zioła zupa Święta

    Copyright © 2021 · MeatMyDay.pl

    Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in