Cykoria z fasolą i prosciutto - przekąski na imprezę
 
 
Autor:
Składniki
Przygotowanie
  1. Fasolę i bazylię wrzuć do blendera i zmiksuj na gładką masę. Jeśli będzie za gęsta dodaj odrobinę wody z puszki. Dodaj sól i pieprz. Wymieszaj.
  2. Cykorię umyj i podziel na liście. Poodcinaj kawałeczki liści od zewnętrznej części na grzbiecie tak, aby przekąska nie przewracała się na talerzu.
  3. W każdym listku umieść krem z fasoli wypełniając ¾ pojemności listka. Owiń plastrem szynki prosciutto.
  4. Grissini połam na mniejsze kawałki lub potłucz tłuczkiem do mięsa.
  5. Posyp tuż przed podaniem.
Recipe by Meatmyday.pl at http://meatmyday.pl/cykoria-z-fasola-i-prosciutto-przekaski-na-impreze/