Pastrami hash
 
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
 
Składniki
  • kilka plastrów pastrami
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 1 papryka
  • cebulka dymka ze szczypiorkiem
  • sól
  • pieprz
  • wędzona papryka w proszku
  • przyprawa do ziemniaków
  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju ryżowego
Przygotowanie
  1. Ziemniaki obierz i ugotuj al dente. Po lekkim ostygnięciu pokrój je w kostkę i podsmaż na złoto na maśle. Dodaj sól i przyprawę. Zdejmij z patelni.
  2. Na patelnię wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną cebulkę. Zdejmij z patelni.
  3. Na czystej patelni z odrobiną oleju ryżowego posmaż pokrojony w słupki pastrami.
  4. Dodaj uprzednio obsmażone warzywa i zostaw całość na patelni jeszcze na kilka minut na małym ogniu.
  5. Na innej patelni usmaż jajka. Posyp je pieprzem i solą. Pilnuj, aby z wierzchu były delikatnie płynne. Przełóż na patelnię z daniem. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem.
Recipe by Meatmyday.pl at http://meatmyday.pl/pastrami-hash/