Pastrami bites – kanapeczki na raz
 
 
Autor:
Składniki
  • kilka plasterków pastrami
  • kilka brukselek
  • szklanka posiekanej czerwonej kapusty
  • cukier trzcinowy
  • sól
  • sok z cytryny
  • musztarda francuska
  • kilka kromek chleba żytniego
  • łyżka masła
Przygotowanie
  1. Brukselkę ugotuj al dente z dodatkiem cukru i soli. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Następnie każdą brukselką przetnij w poprzek i obsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
  2. Kapustę ugotuj do miękkości (ok. 15 minut). Odcedź. Dopraw cukrem, solą i sokiem z cytryny. Kapusta zmieni kolor na różowy pod wpływem kwasku. Musisz uzyskać smak słodko-kwaśny. Całość zblenduj na gładką masę. Przełóż do szprycy lub woreczka z odciętym końcem.
  3. Chleb posmaruj cienko masłem i włóż do opiekacza. Po wyjęciu pokrój na mniejsze kawałki.
  4. Na każdą małą kromkę wyciskaj puree z czerwonej kapusty. Obok układaj musztardę. Na wykałaczkę nabij zwinięty plasterek pastrami i połówkę brukselki. Całość delikatnie wbijaj w kromkę posmarowaną pure i musztardą.
Recipe by Meatmyday.pl at http://meatmyday.pl/pastrami-bites-kanapeczki-na-raz/