Jaja faszerowane białą kiełbaską
 
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
 
Autor:
Składniki
  • 5 jaj
  • 2 cienkie białe kiełbaski (ugotowane)
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 1 łyżka majonezu
  • ¾ łyżki chrzanu
  • pieprz
  • sól
  • szczypiorek
  • rzodkiewka
Przygotowanie
  1. Jaja ugotuj na twardo. Ostudź w zimnej wodzie, obierz i przekrój na pół.
  2. Żółtka wyjmij i wrzuć do miski. Jedno jajko (białko) posiekaj drobno i dodaj do żółtek
  3. Białą kiełbasę sparz we wrzątku, obierz z osłonki i drobno posiekaj. Dodaj do żółtek.
  4. Dodaj musztardę, majonez i chran oraz całość dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  5. Nakładaj do wydrążonych jajek. Posyp posiekanym szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewki.
Recipe by Meatmyday.pl at http://meatmyday.pl/jaja-faszerowane-biala-kielbaska/