Przekąska na sylwestra - grzanki z mozzarellą, bresaolą i persymoną
 
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
 
Autor:
Składniki
  • Bagietka pszenna
  • Masło
  • Mozzarella
  • Bresaola pokrojona w cienkie plastry
  • Persymona (kaki) pokrojona w cienkie plastry
  • Orzechy laskowe
  • Miód
Przygotowanie
  1. Bagietkę pokrój na 1cm kromki i posmaruj masłem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180’C na ok. 5 minut.
  2. Następnie na każdej kromce ułóż po 2 plastry sera mozzarella i po jednym plasterku szynki, piecz ok. 3 minuty aż ser się rozpuści.
  3. Na każdej kanapeczce połóż po 2 plasterki persymony (jeśli wolisz, przekrój ja na połówki). I piecz jeszcze 2 minuty.
  4. Kanapeczki skrop płynnym miodem i posyp posiekanymi orzechami laskowymi.
Recipe by Meatmyday.pl at http://meatmyday.pl/przekaska-sylwestra-grzanki-mozzarella-bresaola-persymona/