Sałatka z bobem, cukinią i prosciutto
 
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
 
Autor:
Składniki
  • ugotowany i obrany bób
  • młoda cukinia
  • cytryna niewoskowana
  • parmezan
  • prosciutto crudo
  • ricotta
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
Przygotowanie
  1. Cukinię pokrój obieraczką do warzyw na bardzo cienkie plasterki i włóż do miski. Dodaj plastry szynki parmeńskiej i ugotowany bób.
  2. Łyżeczką nabieraj grudki ricotty i rzucaj na dotychczas umieszczone w misce składniki.
  3. Całość posyp grubo mielonym pieprzem, solą i skrop sokiem z cytryny.
  4. Na tarce zetrzyj skórkę z cytryny i parmezan - posyp nimi sałatkę.
  5. Skrop oliwą.
Recipe by Meatmyday.pl at http://meatmyday.pl/orzezwiajaca-salatka-bobem-cukinia-prosciutto/