Karczek marynowany w piwie z dipem serowo-piwnym
 
 
Autor:
Składniki
Marynata
Dip serowo-piwny
  • 6 łyżek kremowego serka, np. Philadelphia
  • 8 łyżek tartego sera Maasdam
  • 4 łyżki tartego sera Mozzarella
  • 10 łyżek piwa Żywe
  • ½ łyżeczka wędzonej papryki
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie
  1. Przygotuj marynatę. W blenderze zmiel ziele, majeranek, liście laurowe, papryki. Wymieszaj z piwem. W powstałej marynacie zanurz pokrojoną w długie paski karkówkę.
  2. Odstaw do lodówki na minimum 8 godzin.
  3. Nadziewaj na patyczki go szaszłyków i grilluj ok. 10-13 minut.
Dip serowo-piwny
  1. Nagrzej piekarnik do 200'C.
  2. Do żaroodpornego naczynia włóż kremowy serek, ser żółty, mozzarellę i wsyp przyprawy i skrobię oraz sól i pieprz. Zapiekaj przez około 15 minut. Wyjmij, posyp pietruszką.
Recipe by Meatmyday.pl at http://meatmyday.pl/karczek-marynowany-w-piwie-z-dipem-serowo-piwnym/