Jaja w parmeńskich kokilkach na wielkanocne śniadanie
 
 
Autor:
Składniki
Przygotowanie
  1. Z chleba wytnij krążki wielkości foremek. Podpiecz je delikatnie w nagrzanym piekarniku lub na patelni.
  2. Do foremek lub porcelanowych kokilek włóż plastry szynki parmeńskiej wykładając je dokładnie (spód i boki).
  3. Do każdej kokilki włóż podpieczony krążek chleba. Na nim ułóż po 2 liście bazylii.
  4. Na całość wbij jajko.
  5. Piecz 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Jeśli chcesz, aby jajko było płynne piecz ok. 9-10 minut.
  6. Wyjmij i posyp rzeżuchą i startą rzodkiewką. Podawaj z majonezem bazyliowym.
Recipe by Meatmyday.pl at http://meatmyday.pl/jaja-w-parmenskich-kokilkach-na-wielkanocne-sniadanie/