Dodatki do mięs
Dodatki do mięs to wszystko to, co znakomicie komponuje się z mięsem i tworzy spójną całość - danie, hamburgery, przekąski. Są takie dodatki, które wynoszą mięso na inny poziom smaku i tutaj zamieszczam na nie przepisy. Frytki z batatów, bułeczki na minihamburgery, pasty i sosy oraz wiele więcej. Mięso saute jest nudne? Zawsze można dodać do niego świetne warzywo przygotowane w niestandardowy sposób, przygotować sos lub upiec własne pieczywo - to z pewnością wydobędzie całą paletę smaków i aromatów mięsa. Zarówno mięso drobiowe, wieprzowe, wołowe, jak i dziczyzna wymagają odpowiedniego przygotowania - marynaty i czasu marynowania, a także właściwego sposobu przyrządzenia i zalecanego czasu oraz temperatur. To wszystko składa się na sukces kulinarny. A jeśli jeszcze uda się przygotować znakomite dodatki to ten sukces można mnożyć przez dwa.