Meatmyday.pl

Blog o mięsie - przepisy, informacje, dobre rady

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Dania główne
    • Dania z wołowiny
    • Dania z wieprzowiny
    • Dania z drobiu
  • Zupy
  • Dodatki
  • Przekąski
    • Przekąski z drobiu
    • Przekąski z wieprzowiny
    • Przekąski z wołowiny
  • Do pieczywa
  • Ekstra
    • Encyklopedia mięs
    • Podróże
  • Kontakt/Współpraca
You are here: Home / Dodatki / Ćwikła z chrzanem

Dodatki

Ćwikła z chrzanem

Ćwikła z chrzanem

Ćwikła z chrzanem

Klasyczny dodatek do mięs – ćwikła z chrzanem. Dlaczego o nim piszę? Bo jest pyszny i bardzo łatwo się go przygotowuje. Niestety, jest nieco zapomnianym kompanem mięs.

Gotowane buraki z chrzanem i przyprawami świetnie komponują się z kaczką, kurczakiem i wieprzowiną. Jest to dodatek delikatny, wręcz słodki, więc uwielbiają je dzieci. Taką ćwikłę możecie przygotować na ciepło (tak jest najlepiej), ale i na zimno. Właściwie pasuje też do wędlin i pasztetów. Zatem w Święta Bożego Narodzenia będzie jak znalazł, bo przyda się o każdej porze dnia.

Zapisz Drukuj
Ćwikła z chrzanem
Autor: Ola Krasińska
 
Składniki
  • 3 duże obrane, ugotowane do miękkości buraki
  • 5 łyżek chrzanu
  • 5 łyżek śmietany kremówki
  • ½ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
Przygotowanie
  1. Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i umieść w rondelku. Dodaj chrzan, pieprz i śmietanę.
  2. Całość dokładnie wymieszaj.
  3. Duś delikatnie na wolnym ogniu i stale mieszaj. Dopraw solą.
  4. Podawaj ciepłe do różnych rodzajów mięs.
3.5.3208

 


Leave a Comment

« Mus jabłkowo-imbirowy
Flaczki »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Oceń przepis:  

O mnie

Gotuję z pasją, dla zabawy i zdrowego jedzenia, a mięso to podstawa mojej kuchni, do której zapraszam wszystkich fanów wszelkich dań z jego wykorzystaniem. Ale moja kuchnia to nie tylko gotowanie. To także zdobywanie wiedzy i dzielenie się nią. Chcecie trochę?

Mój Instagram

    Kwiecień 2021
    P W Ś C P S N
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
    « Gru    
    Bigos świąteczny z mięsem i grzybami

    Najlepszy świąteczny bigos z czerwonym winem, mięsem i grzybami

    Pastrami hash z jajkiem

    Pastrami Hash

    Polędwica wieprzowa - polędwiczka wieprzowa - najlepszy kawałek mięsa wieprzowego

    Polędwica wieprzowa

    Sprawdź dania ze składnikami

    boczek Boże Narodzenie burger cebula chorizo cielęcina drób dynia fasola grill grzyby indyk jabłka kanapka kapusta karczek kiełbasa kurczak makaron mięso musztarda orzechy papryka pastrami pasztet pieczarki polędwica wieprzowa pomidory prosciutto przekąska pâté ricotta sałata sałatka schab ser sos szynka szynka parmeńska wieprzowina wino wołowina zioła zupa Święta

    Copyright © 2021 · MeatMyDay.pl

    Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in