Meatmyday.pl

Blog o mięsie - przepisy, informacje, dobre rady

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Dania główne
    • Dania z wołowiny
    • Dania z wieprzowiny
    • Dania z drobiu
  • Zupy
  • Dodatki
  • Przekąski
    • Przekąski z drobiu
    • Przekąski z wieprzowiny
    • Przekąski z wołowiny
  • Do pieczywa
  • Ekstra
    • Encyklopedia mięs
    • Podróże
  • Kontakt/Współpraca
You are here: Home / Dodatki / Ćwikła z chrzanem

Dodatki

Ćwikła z chrzanem

Ćwikła z chrzanem

Ćwikła z chrzanem

Klasyczny dodatek do mięs – ćwikła z chrzanem. Dlaczego o nim piszę? Bo jest pyszny i bardzo łatwo się go przygotowuje. Niestety, jest nieco zapomnianym kompanem mięs.

Gotowane buraki z chrzanem i przyprawami świetnie komponują się z kaczką, kurczakiem i wieprzowiną. Jest to dodatek delikatny, wręcz słodki, więc uwielbiają je dzieci. Taką ćwikłę możecie przygotować na ciepło (tak jest najlepiej), ale i na zimno. Właściwie pasuje też do wędlin i pasztetów. Zatem w Święta Bożego Narodzenia będzie jak znalazł, bo przyda się o każdej porze dnia.

Zapisz Drukuj
Ćwikła z chrzanem
Autor: Ola Krasińska
 
Składniki
  • 3 duże obrane, ugotowane do miękkości buraki
  • 5 łyżek chrzanu
  • 5 łyżek śmietany kremówki
  • ½ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
Przygotowanie
  1. Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i umieść w rondelku. Dodaj chrzan, pieprz i śmietanę.
  2. Całość dokładnie wymieszaj.
  3. Duś delikatnie na wolnym ogniu i stale mieszaj. Dopraw solą.
  4. Podawaj ciepłe do różnych rodzajów mięs.
3.5.3208

 


Leave a Comment

« Mus jabłkowo-imbirowy
Flaczki »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:  

O mnie

Gotuję z pasją, dla zabawy i zdrowego jedzenia, a mięso to podstawa mojej kuchni, do której zapraszam wszystkich fanów wszelkich dań z jego wykorzystaniem. Ale moja kuchnia to nie tylko gotowanie. To także zdobywanie wiedzy i dzielenie się nią. Chcecie trochę?

Mój Instagram

    styczeń 2023
    P W Ś C P S N
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
    « gru    
    Gulasz z pręgi wołowej

    Gulasz z pręgi wołowej

    Bigos świąteczny z mięsem i grzybami

    Najlepszy świąteczny bigos z czerwonym winem, mięsem i grzybami

    Pieczeń cielęca z sosem kurkowym

    Pieczeń cielęca z sosem kurkowym

    Sprawdź dania ze składnikami

    boczek Boże Narodzenie burger cebula chorizo cielęcina drób dynia fasola grill grzyby indyk jabłka kanapka kapusta karczek kiełbasa kurczak makaron mięso musztarda orzechy papryka pastrami pasztet pieczarki polędwica wieprzowa pomidory prosciutto przekąska pâté ricotta sałata sałatka schab ser sos szynka szynka parmeńska wieprzowina wino wołowina zioła zupa Święta

    Polecamy

    Blur Body Lounge - Endermologia Alliance LPG

    Copyright © 2023 · MeatMyDay.pl

    Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in