Meatmyday.pl

Blog o mięsie - przepisy, informacje, dobre rady

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Dania główne
    • Dania z wołowiny
    • Dania z wieprzowiny
    • Dania z drobiu
  • Zupy
  • Dodatki
  • Przekąski
    • Przekąski z drobiu
    • Przekąski z wieprzowiny
    • Przekąski z wołowiny
  • Do pieczywa
  • Ekstra
    • Encyklopedia mięs
    • Podróże
  • Kontakt/Współpraca
You are here: Home / Dodatki / Coachella food – 10 festiwalowych trendów kulinarnych

Dodatki Ekstra Podróże

Coachella food – 10 festiwalowych trendów kulinarnych

Coachella - 10 trendów kulinarnych z Kalifornii

Coachella – 10 trendów kulinarnych z Kalifornii

Coachella to największy i najbardziej popularny, coroczny festiwal muzyki, który od 1999 roku odbywa się niezmiennie w słonecznej Kalifornii, w Dolinie Coachella na Pustyni Colorado.

Coachella to coś więcej niż festiwal. To miejsce, gdzie w jednym miejscu gromadzą się najlepsi artyści, gwiazdy, blogerzy, projektanci i fani świetnej muzyki. To pojawiające się tam trendy stają się natychmiastowo obowiązkowymi wyznacznikami stylu dla fanów fast fashion. Na środku pustyni, przez te kilka dni w roku, tworzy się nowy kanon mody i urody na nadchodzące lato. To tam można usłyszeć najlepszych wykonawców, bawić się bez końca i delektować się cudownym klimatem.

Ale Coachella to też miejsce, gdzie niesamowicie rozwinięta jest strefa gastro, a raczej kilkanaście stref z foodtruckami, knajpami, barami i stanowiskami serwującymi obłędnie fotogeniczne jedzenie. Te kilka dni zabawy to też świetny czas na testowanie nowych smaków oraz odkrywanie kulinarnych trendów. Zobaczcie, co najbardziej polubili bywalcy Coachelli i czym najchętniej dzielili się w instagramowych galeriach.

1. The Mac Daddy Burger

Najnowszy kulinarny trend w Stanach Zjednoczonych. Burger, w którym klasyczna bułka zastąpiona jest zapieczonymi krążkami serowo-makaronowymi. Żeby tego było mało, między nimi znajduje się smażony burger mięsny, bekon, roztopiony ser i duszona cebulka. Dużo szczęścia na raz.

#nobread The Mac Daddy Burger – the only thing I consumed at Coachella that wasn’t liquid #coachella #coachellafood #foodie #macandcheese #burger #coahella2017 #festival #festivalfood #epicburgers #pigpen #travelgram #traveltheworld #foodtruck #popup #america #palmsprings #travel #traveling #wanderlust #monster #unhealthyfood #yummy #cheese #picoftheday #instafood #instaburger #instapic

Post udostępniony przez Katherine Taylor (@one_kat_two_dogs) 17 Kwi, 2017 o 2:39 PDT

2. Gofry z kurczakiem i syropem klonowym

Puszyste, ciepłe gofry w formie sandwicza z kurczakiem i syropem klonowym lub otwartej kanapki z dodatkiem frytek – tak, to brzmi nieźle.

Showed up to Coachella just for the food.

Post udostępniony przez Bi & Liz (@another_fckingfoodie) 15 Kwi, 2017 o 3:50 PDT

3. Totchos albo Toter tots

Toter tots czyli tarte i smażone na złoto ziemniaki w formie klopsików o cylindrycznym kształcie. Nazwa Toter tots zastrzeżona jest przez jedną z amerykańskich firm oferujących produkty ziemniaczane. Tym razem posłużyła też jako gra słowna i stworzyła nowe słowo z nachos, dają w efekcie zlepek Totchos. To nic innego jak kuleczki ziemniaczane z nachosami i dużą ilością sera.

It’s 🍟Day! And look at these cheesy tater tots from @dogtowndog ! 😍 They were at Coachella last year and will be back this year! Can’t wait to have another taste!😋 📸: @sisterlylove4food

Post udostępniony przez CoachellaFood (@coachellafood) 3 Mar, 2017 o 3:43 PST

4. Tacos

Kukurydziana tortilla i mnóstwo pysznych dodatków – mięso kraba, mięso, warzywa. Idealne na taką okazję. Można chwycić w dłoń i iść się bawić nie tracąc czasu na jedzenie przy stoliku. Praktyczne i zdrowe. W tym roku serwowała je Guerillatacos.

#tacotuesday @guerrillatacos Was at Coachella last year serving up some delicious tacos 🌮If they are back this year, might have to grab a few 😋. 📸: @theoffalo

Post udostępniony przez CoachellaFood (@coachellafood) 21 Mar, 2017 o 3:56 PDT

5. Chicken Tikka Poutine

Klasyczna potrawa kuchni indyjskiej w kanadyjskim wydaniu. Frytki doprawiane mieszanką przyprawy masala, rozpuszczony ser, sos pieczeniowy i kurczak tandoori z kolendrą.

It’s #Fryday ! 🍟 Let’s take a look back at last year’s @badmaashla fries! Chicken Tikka Poutine fries 😋 Hope they make they’re way back to the desert this year 🌵 📸: @whatcouldbebutter

Post udostępniony przez CoachellaFood (@coachellafood) 27 Sty, 2017 o 4:04 PST

6. Meksykański i japoński hot-dog

Do burgerowego klanu dołącza hot-dog. Te na Coachelli serwowane były z mięsem wieprzowym albo wołowym i typowo japońskimi i meksykańskimi dodatkami, takimi jak guacamole, chrupiące warzywa w tempurze, pasta miso i jajka.

Coachella favorite @eatsumodog will make their first ever appearance at OC May 19-21! Their East-Meets-West hot dogs are perfectly grilled with Japanese toppings such as furikake, scallions, teriyaki sauce, and wasabi sauce for a salty-savory blend to blow your taste buds away. Catch them soon! 📷:@hangrydiary

Post udostępniony przez OC NIGHT MARKET (@oc_nightmarket) 9 Kwi, 2017 o 6:23 PDT

7. Churros z lodami

Pusyste, lekkie jak chmurka i chrupiące, ciepłe churros czyli długie ciastka, serwowane zwykle z cukrem, na Coachelli zyskały nowy wymiar. Były podawane z deserami lodowymi i słodkimi polewami, np. karmelową, czekoladową oraz kolorowymi posypkami. Na gorący dzień to interesujący deser.

Coachella day 2! Find our booth at Terrace N #ridgeschurrobar #eatatcoachella #coachella2017 #coachellaeats #coachella 📷: @sirromdrawde

Post udostępniony przez CHURROS | handcrafted flavors (@ridgeschurrobar) 15 Kwi, 2017 o 1:29 PDT

8. Marschmallows 

Ukochane pianki Amerykanów. Marschmallows tak chętnie pieczone na ogniskach, na festiwalu serwowane były na gorąco między dwoma herbatnikami i roztopionymi kawałkami czekolady.

Some more of what? I haven’t had anything yet, so how can have some more of nothing? ⚾️ S’mores are coming to Coachella! @mallowmallow will be bringing some yummy treats to the desert! 📸: @jcheungphotography

Post udostępniony przez CoachellaFood (@coachellafood) 5 Kwi, 2017 o 10:45 PDT

9. Sweet Comforts

To najbardziej fotogeniczny deser na całym festiwalu. Rozkochał w sobie fanów instagrama i chyba pobił rekord udostępnień. Gofr serwowany na patyku w postaci lizaka i oblany polewami i ozdobiony posypkami z ciasteczek Oreo, suszonych i świeżych owoców, czekolady.

They are coming! Look out in the coming weeks because these liege waffles are about to change the game

Post udostępniony przez Home Of The Waffle Pop 🍭 (@sweetcombforts) 2 Kwi, 2017 o 7:57 PDT

10. Matcha

Zdrowe i piękne. Zielone napoje na bazie japońskiej, sproszkowanej herbaty matcha z dodatkiem soku z limonki, mięty lub kokosa. Są też dostępne ciasteczka i lody z matcha. Czuję, że akurat ten trend przywędruje do nas bardzo szybko.

Keeping it classy and classic #EatAtCoachella #MatchaBar #FuelYourFest

Post udostępniony przez MatchaBar (@matchabar) 15 Kwi, 2017 o 5:12 PDT

Który z przedstawionych trendów kulinarnych podoba wam się najbardziej? Którego dania chcielibyście spróbować? A może spróbujecie przygotować takie w domu. Dajcie znać co sądzicie o festiwalowych modach gastronomicznych. Jeśli odwiedziliście Coachellę w tym roku podzielcie się wrażeniami 🙂


2 komentarze

« Wielkanoc – przepisy na śniadanie
Grillowana karkówka z chimichurri »

Comments

  1. Pt says

    20 kwietnia, 2017 at 6:41 am

    Zjadlbym wszystko !!! 🙂

    Odpowiedz
    • Ola Krasińska says

      20 kwietnia, 2017 at 10:41 am

      Nie pozostaje nic innego, jak wybrać się na Coachellę za rok 🙂

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Gotuję z pasją, dla zabawy i zdrowego jedzenia, a mięso to podstawa mojej kuchni, do której zapraszam wszystkich fanów wszelkich dań z jego wykorzystaniem. Ale moja kuchnia to nie tylko gotowanie. To także zdobywanie wiedzy i dzielenie się nią. Chcecie trochę?

Mój Instagram

    maj 2022
    P W Ś C P S N
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
    « gru    
    Sałatka z bobem, boczkiem i ziemniakami

    Sałatka z bobem, boczkiem, ziemniakami i serem bałkańskim

    Patelnia WOLL DIAMOND

    Test patelni WOLL DIAMOND + przepis, konkurs i kod rabatowy

    Terrina wieprzowa z orzechami włoskimi

    Terrina wieprzowa z orzechami włoskimi

    Sprawdź dania ze składnikami

    boczek Boże Narodzenie burger cebula chorizo cielęcina drób dynia fasola grill grzyby indyk jabłka kanapka kapusta karczek kiełbasa kurczak makaron mięso musztarda orzechy papryka pastrami pasztet pieczarki polędwica wieprzowa pomidory prosciutto przekąska pâté ricotta sałata sałatka schab ser sos szynka szynka parmeńska wieprzowina wino wołowina zioła zupa Święta

    Polecamy

    Blur Body Lounge - Endermologia Alliance LPG

    Copyright © 2022 · MeatMyDay.pl

    Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in